Pompoensoep
met een Aziatische twist
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 uien
- 3 tomaten
- 1 rode peper
- 2 tl kerriepoeder
- 2 tl chilipoeder of cayennepeper
- 2 tl citroengraspoeder
- 2 tl knoflookpoeder
- 1 kilo schoon gemaakte pompoen (schoongemaakt = ongeveer 1,6 kg hele pompoen)
- 2 groenteboullion blokjes
- 1 liter water
- kokosmelk
Bereiding:
- Fruit de ui en peper in een pan met wat olie.
- Voeg de tomaten (in stukken) toe en bak even mee (1-2 min)
- Voeg kruiden en de de pompoen toe, bak even mee (1-2 min)
- Verkruimel de bouillonblokjes en voeg het water toe.
- Breng alles aan de kook en laat de soep 20-25 min. koken.
- Mix het geheel glad met een staafmixer.
- Dien op in een bord of soepkom en voeg een beetje kokosmelk toe.