Taart van Lasagnerolletjes
Ingrediënten voor 4-5
personen:
Voor de saus
- 1 el olijfolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 200 ml rode wijn
- 800 gram cherrytomaten in blik
- 1 blikje (klein) tomatenpuree
- 2 el worcestersaus
- 2 tl suiker
- 1 bosje basilicum
Voor de vulling van de rolletjes
- 12 verse lasagne vellen (met ei)
- 200 gram spinazie
- 250 gram mascarpone
- 2 teentjes knoflook
- 1 citroen
- 200 gram pulled pork
Voor de afwerking van de taart
- 50 gram grana padano
- wat extra basilicum
Bereiding:
- verhit voor de saus, de olie in een hapjespan om middelhoog vuur. Bak er de ui circa 5 min. glazig in en roer de knoflook erdoorheen. Zet het vier hoog en voeg de wijn toe en kook deze circa 2-3 min. in.
- Verlaag het vuur en voeg de overige ingrediënten van de saus toe (3/4 van de basilicum) Kook circa 20 min en roer regelmatig. Proef de saus en voeg zonodig wat peper en zout toe.
- Doe de spinazie in een vergiet en schenk er een kan kokend water overheen en laat de spinazie 5 min. afkoelen en uitlekken. Doe de spinazie in een schone theedoek en knijp er zoveel mogelijk water uit. Hak de spinazie fijn.
- Meng de mascarpone met de gehakte knoflook, de schikt en de sap van de citroen en voeg royaal peper en zout toe.
- Doe de saus in een cast iron skillet (of een ronde ovenschaal)
- Leg de lasagne vellen op een snijplank en verdeel over ieder vel 1/12e deel van de mascarpone, de spinazie en de pullen pork. Rol de bladen op en snijd ze elk in 3 of 4 rolletjes. Zet deze rolletjes rechtop, tegen elkaar aan in de saus.
- Steek de overige basilicum er tussen en verdeel de grana padano eroverheen.
- Verwarm de Big Green Egg naar 170 graden (indirect) en bak het gerecht 30-45 min.
- Dit gerecht kan ook in de oven, elektrisch 180°C / hete lucht 160°C